luni, 5 iulie 2010

Festivaluri


Novalatinitas vã așteaptã
Premii de mii de euro

Am mai dat informația, dar revenim în forțã. Chișinãul gãzduiește, prin ambiția și calitatea de om a Silviei Caloianu, cea de-a doua ediție a marelui festival de muzicã ușoarã Novalatinitas. Intrați pe site-ul concursului www.novalatinitas.com sau sunați la 00373067105055. Nu e de joacã, ci e de devenit vedetã, e de urcat pe marea scenã a muzicii fraților, așa cã urgent la înscrieri! Mai sînt foarte puține locuri. Sã mai spunem cã, în recital la Chișinãu, la acest festival cu premii în mii de euro, cu trofeu de aur o lupoaicã, vin în concert trupa Emeric Set: voce și chitarã Emeic Imre, Adelina Bolot - backing vocals, Sorin Zamfir - percuție, Rãzvan Krivach - backing vocals și chitarã și Gabriel Ghita - clape.

Încep Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș
Peste cîteva zile, orașul Basarabilor gãzduiește, pentru a 14-a oarã, Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș, festival internațional patronat de poeții Carolina Ilica și Dumitru M. Ion. Participã scriitori din Serbia, Germania, Federația Rusã, România, Franța și alte țãri. Cu acest prilej se va lansa și Antologia Fes­tivalului, lucrare ce conține piesele reprezentative ale scriitorilor participanți, adicã poeziile cele mai frumoase. Fundația Academia Internaționalã Orient-Occident meritã, așadar, aplauze pentru curajul de a pune în linie dreaptã o manifestare de o mare anvergurã spiritualã, dar și materialã, fiindcã e lesne de înțeles cã la o așa participare de peste mãri și țãri invitații trebuie sã se bucure de un minim rãsfãț. Festivalul începe pe 7 iulie și se sfîrșește pe 13, aceeași lunã. Vom reveni.

Hai spre Serbia la joc românesc!
Vã invitãm la ediția a IV-a a tradiționalei manifestãrii culturale internaționale FESTIVALUL DE FOLCLOR ,,JOC ROMÂNESC“, care are loc pe 10 și 11 iulie 2010, în localitatea JITCOVIțA (Itkovica), din comuna (plasa) GOLUMBÃț (Golubac), Serbia de Rãsãrit.
Organizatorii principali ai acestei prestigioase manifestãri internaționale, patronatã de Consiliul Național al Românilor din Serbia, sînt Inițiativa Culturalã a Românilor din Serbia de Rãsãrit și Societatea de Limba Românã din Voivodina - Republica Serbia, care, de aproape o jumãtate de secol, desfãșoarã o activitate rodnicã, acționând ca o Academie de Științe a Românilor din Serbia, respectiv Comunitatea Localã Jitcovița, cu inimoșii sãi locuitori - români care-și pãstreazã cu sfințenie tradițiile.
Pe lîngã programul propriu-zis al prestigioasei manifestãri cu caracter internațional, se organizeazã și reuniuni sportive, gastronomice, etnologice, etnografice, cultural-științifice și religioase.
Astfel, sîmbãtã și duminicã, 10 și 11 iulie 2010, pe lîngã mãreața sãrbãtoare a cîntecului și jocului românesc, vizitatorii se vor delecta și la ediția a doua a Campionatului Mondial la Poarcã - Itkovica 2010, apoi la Campionatul Național CEA MAI BUNÃ MÃMÃLIGÃ și Competiția CEA MAI GUSTOASÃ BRÎNZÃ, precum și la Colocviul Internațional despre folclorul românilor din regiune, vernisajul expoziției de publicații cu lansãri de carte (inclusiv „Istoriografia românilor din Serbia de Sud-Est“) și parada porturilor, Concursul „CEL MAI FRUMOS COSTUM NAțIONAL“, Concursul ROMÂNCA - MISS SERBIA și Concursul ROMÂNCA - MISS FESTIVAL.
Sîmbãtã, la monumentul din centrul satului se dã parastas eroilor români din Jitcovița.
Sînt asigurate masa și cazarea, sîmbãtã seara, la românii de bunã credințã din Jitcovița.
Organizatorii vã invitã sã par­ticipați în program în ambele zile ale festivalului, incontestabil un eveniment de excepție, sãrbãtoare a românilor bãnãțeni și munteni din Serbia și România, precum și a rumânilor-timoceni din Serbia și Bulgaria.
Intenția de a participa și in­formațiile necesare vã rugãm sã le comunicați la tel. +381 216394412, CELULAR +381 (0)63 568393 și e-mail lucianmarina@yahoo.com.Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. Semneazã aceastã invitație Lucian Marina, președintele Societãții de Limba Românã din Voivodina, și Ivița Glișici, președintele inițiativei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu