joi, 11 septembrie 2014

# de ce vreau să devin ungur (din ciclul: au și ungurii... românii lor!)

# de ce vreau să devin ungur (din ciclul: au și ungurii... românii lor!)
după ce premierul româniei, victor ponta, a încurajat traseismul politic, dând astfel posibilitatea românilor de a alege, oficial... să aplaude meseria de ...curvă, după ce același premier a încurajat deschiderea la fel oficială a chioșcului de la care poți obține o diplomă de absolvent al unei facultăți, fără să fi trecut de bacalaureat, nu e de mirare, ba , e și normal ca unii unguri să ceară autonomie maghiară.
pe de altă parte, ca nu cumva să se înțeleagă greșit, victor ponta, reușește să strângă boașele neputinței în menghina zilei, nu de unul singur, ci în complicitate cu zeci, sute, mii ...și tot așa...milioane !
în cazul acesta nu prea mai ai alt răspuns, unul cumsecade, serios, și, de ce nu, potrivit, nu mai am alt răspuns la întrebarea :de ce vreau să devin ungur?!- altul în afară de cel justificat parcă...de ceea ce se conturează zilnic prin distanța româniei.
- mă întreb însă, de ce prin americi, nimeni nu cere ...nici autonomie sovietică, nici maghiară , indiană, mexicană, română și extraterestră și ...tot așa! și cred că un răspuns există: simplu! fiindcă , în america normalitatea este un brand național, fiindcă, pe aici, oamenii sunt cu capul pe umăr, iar atunci când te observă cocoțat în copacul micimii te scutură de nu te vezi, și asta...până când vorbești în Limba lui Dumnezeu!
vorbim în această seară , începând cu ora 8, azi, 11 septembrie în california ( în românia deja 12 septembrie începând cu ora 6 dimineața) numai la...www.radioteiubesc.com



florian silișteanu, poet român, 11 septembrie 2014, sacramento - usa